Rusko-srpsko humanitarno vece

Руско-српско хуманитарно вече "Братском Нишу од Белгорода"

У просторијама Народног позоришта 22.03.2018. године уз присуство пријатеља и многобројних грађана успешно је одржано руско-српско хуманитарно вече “Братском Нишу од Белгорода”. Организатори манифестације, удружење Иницијатива за комуникацију и сарадњу и Институт за српски језик и комуникације су овом приликом дали допринос у прикупљању хуманитарних средстава за помоћ деци оболелој од рака. Од продаје сувенира са руском тематиком и добровољним прилогом у кутијама које су биле постављене у холу Народног позоришта сакупљено је 57.751 динaрa + 200 евра (81.351 динара). Целокупан износ намењен је националном удуржењу родитеља деце оболеле од рака НУРДОР. Сакупљањем донација преко добровољног прилога у кутијама сакупљена је и одређена сума за Николину Ранђеловић којој је потребан новац за лечење у иностранству.

Програм хуманитарне вечери састојао се из 2 дела: Продаја сувенира са руским мотивима у холу Народног позоришта и културно – забавног програма, где су додељене награде и захвалнице свим пријатељима и партнерима који су учествовали и учестоваће у сарадњи између два града побратима Ниша и Белгорода.

Веома нам је драго да су грађани својим доласком увеличали наш програм организован у празничном духу, те својим донацијама омогућили да пружимо помоћ онима којима је стварно потребна.

Овом приликом желимо да захвалимо свим пријатељима удружења Иницијатива за комуникацију и сарадњу ИКС и Института за српски језик и комуникације који су помогли и учествовали у овом племенитом пројекту.

Радно време

Понедељак-недеља: 08:00-22:00

Контакт

Адреса: Студеничка 48 Г/3
Телефон: +381 69 4148688, +381 64 0012257
Email: iksinicijativa@gmail.com