Sporazum sa BelDU

Развој међународне сарадње са Белгородским државним националним истраживачким универзитетом

Удружење Иницијатива за комуникацију и сарадњу ИКС успешно наставља да развија међународну сарадњу, дана 05.11.2018. године у Белгороду, потписан је Споразум о сарадњи са Белгородским државним национално истраживачким универзитетом. На потписивању се разговарало о студентској мобилности, популаризацији руског и српског језика, о циљевима и делатностима Споразумних страна. 

После потписивања споразума представници и оснивачи удружења ИКС имали су могућност да се упознају боље са Универзитетом у оквиру екскурзије која је била организована.

Укратко о Универзитету:

Са дугом историјом Белгородски државни национални истраживачки универзитет се налази високо рангираном месту свих универзитета Русије. У склопу Универзитета се налазе Педагошки факултет, Правни факултет, Медицински факултет,Економски факулте, Институт међународне културе, комуникације и односа, т, Институт инжењерских технологија и природних наука, Факултет за менаџмент. Око 23 000 хиљаде студената тренутно студира на овом Универзитету, део заузимају студенти из иностранства, тренутан број је око 3000.

На територији универзитета се такође налази спортски комплекс “Светлана Хоркина”.

Радно време

Понедељак-недеља: 08:00-22:00

Контакт

Адреса: Студеничка 48 Г/3
Телефон: +381 69 4148688, +381 64 0012257
Email: iksinicijativa@gmail.com