Uspeh projekta Studenti za studente

Први резултати пројекта “Студенти за студенте”

Удружење ИКС у оквиру свог пројекта “Студенти за студенте”, који је кренуо са радом 31.08.2017. године, жели да истакне постигнуте резултате:

 

1) Отворене радионице руског језика у Нишу у просторијама Високе техничке школе струковних студија у сарадњи са Студентским парламентом ВТШ-а и у Лесковцу на Високо технолошко уметничкој школи у сарадњи са удружењем студената ВТУШ. У оквиру радионица, полазници су могли да разговарају на руском језику са носиоцима језика. За такву могућност, удружење ИКС се захваљује свом члану Владиславу Петојану из Белгорода.

 

2) Успешно спроведено тестирање за ниво А1 у Нишу, након одслушаног курса. Тестирање је одржано од стране лектора руског језика са припремног факултета за иностране грађане БДТУ В.Г. Шухов (Белгород, Руска Федерација), са којим удружење ИКС, на основу потписаног споразума о сарадњи, полазницима курса издаје сертификате о одређеном нивоу знања руског језика.

Висока техничка школа струковних студија у Нишу – радионица руског језика

Висока технолошко уметничка школа у Лесковцу – радионица руског језика

Тест за ниво А1 познавања руског језика – Висока техничка школа струковних студија у Нишу

На наше велико задовољство, у просторијама Високе техничке школе струковних студија у Нишу, по први пут се одржало тестирање из знања руског језика. Полазници нашег курса су показали одличне резултате и тиме савладали прву препреку у освајању руског језика (ниво знања А1). Посебно бисмо хтели да похвалимо Душана Костића за упорност и показан максимални резултат – више од 90% бодова на тесту.

Уз велику помоћ лектора руског језика Татјане Матјушкине успешно је спроведено тестирање. Ова сарадња је резултат добре и успешне комуникације са Припремним факултетом за иностране грађане БДТУ В.Г. Шухов (Белгород, Руска Федерација) у оквиру пројекта удружења ИКС “Студенти за студенте”, која предвиђа популаризацију руског језика у Србији на волонтерској основи. Организацијом тестирања су координирали чланови удружења ИКС Владислав Петојан и Исидора Јакшић.

Наши полазници су на тестирању показали висок ниво знања. Сертификати су уручени и у Белгороду, где су на летњој школи руског језика на Припремном факултету, Александар Ђокић и Александар Маринковић, студенти ВТШ-а, који су захваљујући курсу руског језика стекли могућност учествовања у летњој школи, као и у Нишу, Душану Костићу, Сандри Ивковић и Стефану Станковићу.

Удружење ИКС има за циљ да у оквиру свог пројекта “Студенти за студенте” обезбеди даље стручно усавршавање студената-предавача, тако да треба издвојити, захваљујући Споразуму о сарадњи са Припремним факултетом за иностране грађане БДТУ В.Г. Шухов, студенти-предавачи, Милица Медић, Тамара Јевремовић, Николета Нојић, Даца Васић из Ниша су добили могућност посете Белгородском државном технолошком универзитету В.Г. Шухов, и у трајању од месец дана похађали методику наставе руског језика на Припремном факултету. По одслушаном курсу, студенти су добили званичне сертификате.

Овој групи су се придружили оснивачи удружења ИКС-а Снежана и Александар Лакетић, као и студент Ненад Бојков из Врања, који су заједно са студентима-предавачима, успешно освојили методику наставе руског језика. Ненад је такође у оквиру овог пројекта, добио сертификат за Ц1 нивоа руског језика, пошто је у плану почетак курса руског језика у Врању, где ће Ненад имати статус студента-предавача.

Удружење ИКС се захваљује предавачима-студентима, Милици Медић, Тамари Јевремовић, Николети Нојић, Даци Васић и Исидори Јакшић, које су се одазвале овом позиву и тиме дали свој допринос пројекту “Студенти за студенте”.

Радно време

Понедељак-недеља: 08:00-22:00

Контакт

Адреса: Студеничка 48 Г/3
Телефон: +381 69 4148688, +381 64 0012257
Email: iksinicijativa@gmail.com